Cum poți scăpa de cearcănele de sub ochi cu ajutorul compreselor

Cearcănele sunt o problemă destul de supărătoare pentru multe dintre femei. Acestea te fac să pari mai îmbătrânită și mai obosită decât ești în realitate. Dacă te trezești în fiecare dimineață cu cearcăne și pungi sub ochi, ar trebui să-ți revizuiești modul de alimentație, căci un regim de viață sănătos te va ajuta cu siguranță să eviți această problemă. Dacă însă acestea apar ocazional, poți scăpa de ele cu ajutorul unor remeii naturiste, cum ar fi compresele.

Comprese cu plicuri de ceai
De mare ajutor îți vor fi compresele cu pliculețele de ceai negru, de mușețel sau de ceai verde. Astfel, atunci când consumi ceaiul, nu le arunca la gunoi, ci înmoaie-le într-o ceașcă cu apă rece, apoi aplică-le sub ochi. Presează ușor cu degetul pentru ca substanțele active din ceai să pătrundă în piele.

Comprese cu felii de castravete
Castravetele face minuni cu tenul tău, dar cu ajutorul acestuia poți scăpa și de cearcăne. Procedura este extrem de simplă: taie două felii de castravete și aplică-le pe cearcăne, apăsând ușor peste ele. Lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi masează zona.

Comprese cu sare
Pentru a face astfel de comprese, vei avea nevoie de o soluție salină. Amestecă apă călduță cu o lnguriță de sare, înmoaie două dischete demachiante în soluția obținută și aplică pe ochi. Lasă să acționeze timp de 10 – 15 minute, apoi repetă procedura încă o dată.

Cu ajutorul acestor comprese vei scăpa rapid de cearcăne și vei avea o privire luminoasă.

Sănătate multă să ai!

Anna Casian-Musteață
0