Cum să alegi doar fructe și legume proaspete

De multe ori când mergi la cumpărături, să alegi fructe și legume proaspete este un chin, pentru că nu știi cum să faci deosebirea dintre acestea? Secretele Gospodinei îți spune cum poți cumpăra doar alimente sănătoase și în stare proaspătă!

Piersicile
Aceste fructe sunt proaspete dacă au coaja catifelată și nu sunt prea moi.Mirosul acesta trebuie să fie exact ca atunci când le mănânci.

Pepenele roșu
Atunci când bați ușor cu degetele peste coaja pepenelui roșu, dacă acesta sună a gol, înseamnă că este copt. Iar dacă are codița încă verde, fii sigură că este proaspăt cules.

Căpșunele
Dacă căpșunele sunt roșii, tari și cu mirosul lor specific, acestea sunt proaspete.

Avocado
Când cumperi avocado, fii atentă la coaja de lângă codiță. Aceasta trebuie să fie de un verde strălucitor. Dacă zona dată este maronie, avocado nu este bun de consum.

Bananele
Poți mânca bananele fără grijă atunci când au coaja galbenă, cu pete maronii. Dacă, însă, ai cumpărat banane verzi, lasă-le la un loc ferit d elumina directă a soarelui și se vor coace în 2 – 3 zile.

Roșiile
Sunt bune de mâncat dacă exteriorul lor este puțin moale, însă la suprafață sunt netede.

Dovleceii
Dovleceii proaspeți au codița verde și coaja acoperită cu un puf țepos. Dacă codița acestora este strânsă, leguma este veche.

Morcovii
Dacă morcovul nu are mustăți, iar atunci când treci cu unghia peste el, nu este sec, îl poți cumpăra. De asemenea, dacă este în stare proaspătă, un morcov trebuie să fie lucios și să aibă urme de verde la capăt.

Ceapa
O ceapă proaspătă este atunci când coada și mustățile îi sunt tari.

Tu cum alegi cele mai proaspete fructe și legume?

Anna Casian-Musteață
0