Cum să cureți rapid grătarul cuptorului

Grătarul cuptorului se murdărește repede, mai cu seamă dacă îl folosești des. Oricât d emult nu te-ai strădui să-l cureți, acesta nu mai este ca-n prima zi. Din fericire, există câteva trucuri simple, dar eficiente, care te pot ajuta să scapi de arsură uscată și de grăsime. Secretele Gospodinei îți spune cum să cureți rapid grătarul cuptorului!


Bicarbonat de sodiu
Este indicat să faci o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Aplică pasta pe grătar și lasă câteva ore pentru a acționa. Curăță apoi cu un burete aspru sau cu o spatulă.

Sare și oțet
Lasă grătarul în cuptor și încinge-l la foc mic. Într-un recipient cu pulverizator, amestecă în părți egale apă și oțet de mere. Aplică peste grătar, apoi pune deasupra sare. Închide focul și lasă să acționeze. Când s-a răcit, scoate grătarul și curăță-l.

Detergent de vase
Într-un vas adânc, pune grătarul, turnând deasupra apă clocotită. Lasă să acționeze timp de 5-10 minute, dupa care fă o pastă din detergent de vase și apă, aplicând-o pe grătar.  Lasă din nou să acționeze timp de 10 minute. Curăță cu ajutorul unui burete abraziv.

Acum, cu siguranță cuptorul tău va arăta impecabil!

Anna Casian-Musteață
0