Cum să elimini rapid mirosul de țigară din casă

Există în casa ta fumători sau ai avut musafiri care au fumat, lăsând în urma lor un miros puternic de țigară? Poți scăpa rapid de acesta, folosind ingrediente naturale. Secretele Gospodinei îți vine în ajutor cu câteva trucuri. Iată care sunt acestea!

Folosește bicarbonat de sodiu și nu permite mirosului să se instaleze
Dacă știi din timp că vei avea musafiri fumători, pregătește câteva plicuri cu bicarbonat de sodiu și pune-le în încăperea în care se vor afla aceștia, pentru a absorbi mirosul. De asemenea, dupa ce aceștia au plecat, aerisește bine încăperea, iar între timp, împrăștie peste covoare bicarbonatul. Lasă un sfert d eoră să-și facă efectul, apoi aspiră.

Folosește oțet de mere pentru a scăpa de mirosul din canapele
Pentru a elimina mirosul din covoare și canapele, ai nevoie de o cană de oțet și 5 căni de apă. Amestecă-le bine într-o găleată, dupa care, cu ajutorul unei perii înmuiate în această soluție, freacă-le bine, dar nu înainte de a le aspira de praf.

Folosește citrice pentru a elimina mirosul din casă
Înainte de a folosi acest truc, deschide larg toate ușile și geamurile și aerisește bine încăperea. Dacă mirosul nu a dispărut, curăță de coajă câteva citrice, fie că e vorba de portocale, lămâi sau grapefruit, apoi pune cojile pe o farfurie și lasă-le pe o masă, în mijlocul camerei. Timp de 2 ore acestea vor absorbi mirosul și vor curăța aerul din cameră.

Metodele de mai sus vor da roade doar în încăperile aerisite zilnic.

Anna Casian-Musteață
0