Cum să folosești ceaiul la curățenia în casă

Ceaiul este o băutură și un tonic excelent. Acesta însă poate servi drept soluție de curățare atunci când faci ordine în casă. Folosind ceaiul, cu siguranță vei dori să renunți la produsele de curățare din comerț, pline de chimicale. Secretele Gospodinei îți spune  la ce te poate ajuta acesta!

Curățarea geamurilor
Îți dorești geamuri lucitoare? Ceaiul negru îți vine în ajutor! Fierbe într-o cratiță apă, în care adaugă  5 pliculețe de ceai. Scoate plicurile și lasă la răcit. Înmoaie apoi o cârpă în soluția obținută și șterge geamurile. Șterge din nou cu o cârpă uscată. 

Spălarea podelelor
Podelele pot fi spălate cu infuzie de ceai, iar petele vor dispărea ca prin minune, lăsând podele lucioase și curate. Pentru a prepara soluția de curățare, într-o cană cu apă fiartă pune la infuzat un pliculeț de ceai negru. Lasă timp de 5 minute, apoi toarnă ceaiul în găleata cu apă pentru spălatul podelelor și spală. 

Îndepărtarea petelor de pe mobilă
Pentru a îndepărta petele inestetice de pe mobilă, folosește ceaiul. Astfel, pentru a scăpa de ele, umple cu apă o sticlă cu pulverizator  și adaugă 25 ml de soluție de ceai concentrat. Amestecă bine, apoi utilizează pentru curățarea mobilierului din lemn. 

Tu ce alte întrebuințări ale ceaiului cunoști?

Anna Casian-Musteață
0