Cum să îți hidratezi tenul toamna

Toamna este anotimpul în care trebuie să ne pregătim organismul pentru perioada rece a anului. Tenul nu face o excepție, în acest sens. Există numeroase metode de îngrijire a tenului, iar una dintre acestea este hidratarea. Secretele Gospodinei îți spune cum să îți hidratezi tenul toamna!

Hidratarea menține pielea sănătoasă, dar contribuie la  întârzierea îmbătrânirii pielii și formarea ridurilor. Astfel, aceasta este extrem de importantă atunci când îți  dorești un ten sănătos.

Consumă minimum 2 litri de apă
Pentru a avea o piele luminoasă este nevoie să consumi minimum 2 litri de apă pe zi. Aceasta te va ajuta să ai un ten proaspăt, lipsit de acea senzație de uscare. 

Folosește o cremă
Pentru a păstra umiditatea tenului, folosește o cremă potrivită acestuia. În acest caz, consultă cosmetologul. Cele mai indicate creme hidratante sunt cele pe bază de vitamina E, fructul pasiunii sau ulei din sâmburi de struguri.

Fă regulat măști nutritive de sezon
Un pas important pentru hidtratarea tenului o constituie măștile. Acestea trebuie să fie din ingrediente naturale, fără chimicale. Astfel, poți folosi boabe de struguri sau pere, pe care s le zdrobești și să le aplici pe față pentru circa 15 – 20 de minute.

Urmând acești pași, vei avea un ten sănătos atât pe timp de vară, cât și toamna.

Anna Casian-Musteață

0