Cum să mănânci corect ouă crude

Mulți se întreabă dacă e bine sau nu să mâncăm ouă crude, iar părerile se împart în pro și contra. Naturștii susțin că oul crud are numeroase calități terapeutice și nutritive, iar scepticii cred că oul nu trebuie consumat decât  în stare fiartă.

Dacă și tu ești printre cei care preferă ouăle crude, Secretele Gospodinei îți spune cum să le consumi corect pentru a profita de maximum de nutrienți din ele. Trebuie să știi că ouăle crude pot fi consumate doar dacă sunt proaspete.

  • Înainte de a le consuma, ouăle se spală foarte bine cu apă caldă și detergent pentru vase, dupa care se clătesc cu apă din abundență, pentru a îndepărta microbii patogeni. 
  • Dupa ce ai spars oul, e bine să separi gălbenușul de albuș. Din oul crud se consumă doar gălbenușul, în combinație cu miere și scorțișoară, miere și lapte sau cu ulei de măsline și sare.  
  • Consumul albușului de ou împiedică absorbția unor vitamine și minerale la nivelul tubului digestiv.
  • O cură cu ouă crude are rol de detoxifiere, întăresc musculatura și ajută la păstrarea forțelor atunci când trebuie să depui un efort mai intens.
  • De asemenea, ouăle crude ajută la lubrifierea și igienizarea intestinelor. Astfel, înainte de fiecare masă principală e bine să se consume câte un ou crud. 

Dar tu, consumi ouă în stare crudă?

Anna Casian-Musteață
0