Cum să măsori corect dimensiunea taliei

Fie că vrei să-ți coși o rochie nouă sau să faci shopping online, vei avea nevoie să îți cunoști dimensiunea exactă a taliei. Secretele Gospodinei îți spune cum să îți măsori talia corect, pentru a-ți cunoaște dimensiunile.  Iată câteva sugestii!

Nu trișa
Pentru a afla dimensiunea taliei trebuie să înfășori banda de măsurat între buric și cutia toracică, la aproximativ 2,5 cm deasupra ombilicului. Fii atentă să nu strângi prea tare centimetrul. În caz contrar, dimensiunea taliei va fi mai mică. Atunci când capetele benzii se întîlnesc, tu trebuie să te simți confortabil. Măsurătoarea se începe de la cifra 0 a centimetrului.

Fără haine
Pentru ca dimensiunea să fie cât mai precisă, trebuie să-ți măsori talia fără a purta haine. De asemenea, nu purta corset și nici nu strânge burta. Stai cât mai relaxată.

În fața oglinzii
Pentru a vedea dacă ai fixat bine centimetrul și dacă banda nu stă îndoită, folosește-te de o oglindă.  Stai dreaptă și relaxată, apoi poziționează în jurul taliei banda de măsurat.

Notează dimensiunea
Ai grijă să îți notezi la fiecare măsurătoare dimensiunile.  Astfel, vei ști cu exactitate ce mărime trebuie să aibă hainele pe care le vei purta.

O talie de viespe să ai!

Anna Casian-Musteață
0