Cum să menții pâinea proaspătă mai mult timp

Îți dorești să păstrezi pâinea proaspătă mai mult timp? Acest lucru e posibil, dacă urmezi câteva indicații importante. Trebuie să ții cont de anumite aspecte și astfel, vei avea mereu pâine proaspătă, numai bună de mâncat! Secretele Gospodinei îți spune ce trebuie să faci!
 
Nu păstra pâinea în frigider
Niciodată să nu păstrezi pâinea în frigider! Aerul rece din acesta grăbeşte procesul de deshidratare al pâinii. Astfel, aceasta se va întări foarte repede și va face mucegai.
 
Păstrează pâinea la temperatura camerei
Cea mai bună metodă de a păstra pâinea este să o ții la temperatura camerei, căci altfel își păstrează cel mai bine textura.
 
Păstrează pâinea în congelator
Dacă ai mai multă pâine pe care nu o consumi și îți e teamă că s-ar putea strica, păstreaz-o în congelator! Învelește-o în folie de plastic sau în staniol și atunci când îți dorești să o consumi, încălzește-o la cuptor.
 
Cum să menții pâinea proaspătă mai mult timp
Dacă îți dorești pâine proaspătă mai mult timp, secretul constă în împachetarea corectă a acesteia, limitându-i expunerea la aer. Astfel, poți păstra pâinea chiar și în pungi de plastic, căci nu va atrage umiditatea care să producă mucegai. Ideal însă este să păstrezi pâinea în pungă de hârtie.
 
Dar tu ce trucuri de menținere a pâinii proaspete cunoști?
 
Anna Casian-Musteață
Sursa – Unsplash
0