Cum să reduci chimicalele din fructe și legume

E binecunoscut faptul că fructele și legumele din comerț abundă de chimicale, extrem de toxice pentru organismul uman. Dacă nu ai rude în sat sau nu ai  grădină în care să îți crești singură aceste alimente, e bine să știi cum să reduci chimicalele din fructele și legumele cumpărate de la piață sau supermaket. Secretele Gospodinei îți spune cum poți face acest lucru!

Merele și perele
Înainte de a cumpăra mere și pere, atinge-le. Dacă vor fi lipicioase, poți fi sgură că au fost tratate cu difenil, pentru a se păstra mai mult timp. Pentru a evita intoxicarea cu definil, e recomandat să consumi merele și perele fără coajă, dacă nu eși sigură de calitatea acestora.

Pepenele verde
Dacă ai cumpărat pepene verde, dar nu ești sigură de calitatea acestuia, pentru a verifica dacă conține sau nu nitrați, urmează acest truc: introdu o bucată de harbuz într-un pahar cu apă. Dacă aceasta se colorează, harbuzul a fost tratat cu nitrați. Dacă doar s-a tulburat un pic, îl poți consuma fără nici  o frică.

Strugurii de poamă
Înainte de a fi consumați, este indicat să speli strugurii din abundență, cu apă, sub jet. Deoarece ei sunt tratați cu fungicide pentru a se păstra mai mult timp, jetul de apă va îndepărta această substanță.

Ridiche, morcov, sfeclă
Deoarece cea mai mare parte a nitraților se concentrează pe capete, înainte de a consuma sau fierbe unul din alimentele enumerate mai sus, trebuie să-l speli cu apă din abundență, apoi să-i îndepărtezi capetele. 

Roșiile
Știai că dacă roșiile au coajă groasă, acestea conțin chimicale?  Dacă le-ai cumpărat astfel, înainte de a le consuma, ține-le în apă rece timp de o oră.

Castraveții
Dacă castraveții au coaja de culoare închisă, aceștia conțin nitrați. Înainte de a-i consuma, îndepărtează-i cotorul și curăță-i de coajă.

Cartofii
Dacă vrei să scapi de nitrații pe care cartoful îi „depozitează” sub coajă, trebuie să arunci apa în care au fiert aceștia

Anna Casian-Musteață
0