Cum să ștergi corect o oglindă fără a lăsa pete

Deseori, dupa ce curățăm oglinda, pe aceasta rămân câteva pete inestetice, pierzându-și strălucirea. Există însă câteva trucuri care te pot ajuta să ai o oglindă impecabilă. Secretele Gospodinei îți spune cum să ștergi corect o oglindă fără a rămâne pete pe ea! Urmează sfaturile de mai jos, care sunt nu doar eficiente, ci și foarte ușor de aplicat!

Folosește spumă de bărbierit
Oglinda din baie, care se murdărește cel mai des, poate fi curățată cu ajutorul spumei de ras. Pune puțină spumă pe un burete și șterge oglinda. Șterge apoi oglinda cu un șervet curat.

Șterge oglinda cu oțet

Tot pentru a șterge oglinda din baie, poți folosi oțet. Adaugă într-un pulverizator , în părți egale, apă și oțet, apoi stropește oglinda. Lasă să acționeze câteva minute, apoi șterge cu hârtie de ziar sau de filtru.

Folosește detergent de vase
Dacă ai în hol o oglindă mare și nu ai reușit să o cureți cu alte soluții, încearcă detergentul de vase. Amestecă detergent cu apă, apoi șterge oglinda. Șterge apoi cu un șervet care nu lasă scame.

Șterge cu zeamă de lămâie
Petele lăsate de degete pot fi înlăturate cu un amestec de apă și zeamă de lămâie. Șterge cu o cârpă moale și oglinda va arăta ca nouă!

Cum să păstrezi strălucirea oglinzilor
Ai șters oglinzile, nu mai au pete, dar parcă tot nu strălucesc. Ei bine, există și pentru asta o soluție. Amestecă în părți egale alcool medicinal și glicerină și aplică pe toată suprafața oglinzii. Aceasta va străluci de curățenie!

Tu ce trucuri folosești pentru a curăța oglinzile?

Anna Casian-Musteață