Cum să ții țânțarii la distanță

Țânțarii sunt insecte care ne dau mari bătăi de cap, în mod deosebit în perioada de vară. Multe persoane cheltuie sume enorme de bani pentru diverse spray-uri, loțiuni sau alte soluții cu ajutorul cărora să le vină de hac acestora. Dar înainte de a merge la magazin, Secretele Gospodinei îți propune câteva remedii naturiste pentru a ține țânțarii la distanță.

Ulei de măsline și gel de aloe vera
Pentru a prepara o soluție contra țânțarilor, vei avea nevoie de: 2 lingurițe de ulei de măsline, 30 picături de uleiuri esențiale, o linguriță de gel  sau suc  din frunze de aloe vera și un recipient cu pulverizator. Amestecă foarte bine ingredientele, iar soluţia rezultată toarn-o în sticla cu pulverizator. Pulverizează soluţia pe piele seara, înainte de culcare, sau înainte de a ieşi din casă, evitând contactul cu ochii. 

Usturoi
Puțini cunosc faptul că usturoiul ajută la îndepărtarea țânțarilor. Ai nevoie de câțiva căței de usturoi, pe care să-i pisezi și să-i pui într-un vas descoperit. Așează vasul în încăpere și nu vei mai avea nici un țânțar care să-ți deranjeze somnul.

Frunze de nuc
Într-un recipient de inox pune mai multe frunze de nuc și dă-le foc. Lasă fumul să se împrăștie în fiecare încăpere a casei. Datorită concentrației mari de iod, fumul  va goni toți țânțarii.

Tu ce metode de a ține țânțarii departe de casa ta cunoști?

Anna Casian-Musteață


0