Cum se prepară corect cușcuș-ul

Cu siguranță nu e prima dată când auzi despre acest atât de popular cușcuș. Dacă nu ai preparat încă niciodată aceste boabe, trebuie să  știi că e timpul să o faci. Cușcuș-ul are numeroase beneficii pentru sănătate și se prepară extrem de simplu. În plus, este o mâncare adorată de cei mici, astfel încât, atunci când ești în pană de idei, îl poți oferi copiilor sub diverse forme. Secretele Gospodinei îți spune cum se prepară corect cușcuș-ul!

 
Ce este cușcuș-ul

 

  • Cușcuș-ul se obține dintr-o specie de grâu de primăvară, cu bobul lunguieț, de culoare galben deschis. Acesta se macină, obținându-se din el boabe mici, care poartă denumirea de cușcuș.
  • Aceste boabe sunt originare din Africa de Nord, fiind mâncarea tradițională a țărilor din această parte a lumii. Acesta însă se găsește și la noi, în supermarketurile mari.
  • Trebuie să știi că există și cușcuș israelian. Acesta reprezintă însă un tip de paste sub formă de bobițe.
Cum se prepară cușcuș-ul

 

  • Cel mai delicios cușcuș se prepară cu supă. Dacă ți-a rămas supa de la fierberea cărnii sau a legumelor, poți face imediat un cușcuș.
  • Raportul dintre supă și cușcuș trebuie să fie de o porție de cușcuș la o porție și jumătate de supă. Mai puțină supă poți folosi, însă nicidecum la multă, căci vei obține un cușcuș lipicios și cu un aspect nu prea plăcut.
  • Cușcuș-ul nu se fierbe, ci doar se hidratează.
Astfel, pentru a prepara cel mai delicios cușcuș, trebuie să urmezi pașii de mai jos:
 
1.Dă supa în clocot.
2.Oprește focul și ia vasul de pe foc.
3.Adaugă granulele de cușcuș și amestecă bine, însă nu foarte mult.
4.Acoperă vasul cu un capac și lasă timp de 5 minute. Este important să nu iei capacul de pe vas mai devreme de 5 minute. În mod contrar, boabele nu vor reuși să se hidrateze și vor fi crude.
5.Ridică apoi capacul și amestecă bine pentru a te asigura că toate bobițele s-au desfăcut.
6.Adaugă bucăți de carne sau legume.
7.Servește cald sau la temperatura camerei.
 
Poți pregăti cușcuș-ul în mai puțin de 15 minute, iar acest fapt te poate salva de multe ori atunci când îți dorești să mănânci ceva sănătos și preparat rapid.
 
Poftă bună!
 
Anna Casian-Musteață
0