Cum spălăm corect fructele și legumele din comerț

E binecunoscut faptul că, pentru a rezista influenței mediului înconjurător, majoritatea fructelor și legumelor sunt prelucrate la suprafață cu diverse substanțe. Cel mai des, pe suprafața acestor este întâlnită ceara, o substanță eliminată chiar de unele fructe, cum ar fi merele și perele. Ceara poate fi înlăturată foarte ușor, folosind oțet, bicarbonat de sodiu, apă sau suc de lămâie.  În acest articol îți spunem cum spălăm corect fructele și legumele din comerț, folosind ceea ce găsim prin bucătărie!

Fructele și legumele sunt cerate pentru a:

Preveni deteriorarea

Proteja de bacterii și ciuperci

Prelungi viața alimentului.

Cum spălăm corect fructele și legumele din comerț

Pentru a curăța ceara de pe alimente, folosește bicarbonat de sodiu.

1.Dacă ai fructe sau legume mai mari (mere, mango, pere, vinete, ardei), le poți freca pe coajă cu o pasta făcută dintr-o linguriță de apă și o lingură de bicarbonat.  Spală-le apoi bine cu apă caldă și dupa asta consumă-le.

2.Dacă ai fructe și legume de dimensiuni mai mici, lasă-le timp de 15 minute într-un vas cu un litru de apă, în care ai adăugat o lingură de bicarbonat. Apoi clătește-le bine cu apă călduță. Stratul de ceară  poate fi înlăturat doar la temperaturi ridicate.

De asemenea, la spălarea   fructelor și legumelor poți folosi și apă + oțet de mere.

Tot ce trebuie să faci este să pui alimentele într-un vas, în care ai pus o parte de oțet și două părți de apă, să le lași acolo pentru 15 minute, apoi să le clătești bine cu apă călduță.

Nu ezita să folosești și un spray, pe care să-l pulverizezi pe fructe și legume.

Într-un recipient cu pulverizator, pune 2 linguri de bicarbonat de sodiu, 1 ceașcă de apă și o lingură de suc de lămâie sau oțet de mere. Amestecă totul bine, apoi pulverizează peste fructe și legume, lăsând să acționeze timp de 15 minute. Spală apoi alimentele cu apă călduță.

Tu ce trucuri cunoști pentru a scăpa de ceara de pe fructe și legume?

Anna Casian-Musteață

Sursa foto – Unsplash

0