De ce e bine să consumi mătase de porumb

Poate nu știai, dar mătasea de porumb are numeroase beneficii asupra sănătății omului. De la tratarea rincihilor și până la ameliorarea durerilor menstruale, aceasta ajută atât la prevenirea, cât și la tratarea diverselor afecțiuni. Iată de ce e bine să consumi mătase de porumb!

Luptă împotriva afecțiunilor renale
Pentru a trata diverse afecțiuni renale, e bine să consumi ceai din mătase de porumb. Acesta se prepară dintr-un amestec în părţi egale din mătase şi cozi de cireşe. Se folosește 1 linguriţă de plante la 200 ml apă fierbinte, apoi se lasă la infuzat pentru 5 minute. Se consumă  2-3 căni de ceai pe zi.

Tratează diabetul
Dacă ai diabet, îl poți trata cu ceai din mătase de porumb, care scade nivelul de zahăr din sânge. Pentru a prepara acest ceai, pune 2 lingurițe de mătase de porumb în apă clocotită și las-o la fiert pentru  10-15 minute. Consumă  de 3 ori pe zi. 

Previne cancerul
Mătasea conține un număr mare de flavonoide, polifenoli, fitochimicale şi antioxidanţi, care ajută la vindecarea cancerului. 

Mătasea de porumb conţine tanin, care se elimină în momentul fierberii. De aceea, ceaiul din mătase de porumb nu este indicat persoanelor alergice la tanin. De asemenea, consumul acestui ceai poate provoca mâncărimi. De aceea, înainte de a urma o cură cu ceai din mătase de porumb, trebuie să ceri sfatul unui medic. 

Tu ce alte beneficii ale mătasei de porumb cunoști?

Anna Casian-Musteață
0