5 motive pentru care e bine să mănânci cireșe. Iată ce beneficii au!

Ultima lună de primăvară este luna când trebuie să mâncăm zilnic cireșe. Aceste fructe mici și rotunde au numeroase beneficii pentru sănătate, de aceea nu trebuie să lipsească din dieta noastră. Secretele Gospodinei îți spune care sunt cele 5 motive pentru care e bine să mănânci cireșe!

Te ajută să ai un somn calitativ

Conform cercetătorilor de la Şcoala de Ştiinţe de la Universitatea Northumbria, Marea Britanie, consumul acestor fructe poate duce la creşterea nivelului de melatonină în organism, hormon care reglează calitatea somnului.

Te ajută să slăbești

Fiind sărace în calorii, dar bogate în fitonutrienți, cireșele sunt ideale în curele de slăbire.

De ce e bine să mănânci cireșe: Combat cancerul

Cireșele au un conținut bogat  de betacaroten, vitamina C, antociani și quercetină, acestea acționând eficient în lupta împotriva cancerului. De asemenea, consumând aceste fructe, vei preveni apariția mutațiilor genetice care pot duce la apariția cancerului, dar și vei împiedica  proliferarea celulelor canceroase.

Reglează tensiunea arterială

Conținutul bogat de potasiu din aceste fructe reduce presiunea sanguină și echilibrează echilibrul fluidelor din corp. Persoanele care consumă cireșe nu suferă de hipertensiune.

Stimulează memoria

Consumul acestor fructe ajută la stimularea memoriei și a funcției motorii, datorită conținutului ridicat de antociani. Aceste fructe impulsionează activitatea cerebrală, datorită conținutului bogat de antioxidanți.

Acum, că știi care sunt beneficiile consumului de cireșe, cu siguranță nu vei ezita să le introduci în dieta ta zilnică!

Anna Casian-Musteață

Sursa foto – Pixabay

0