De ce este bine să consumi salvie

Salvia este o plantă cu o mare valoare medicinală, fiind numită și „salvare”. Aceasta este extrem de bogată în vitamine și minerale, luptând contra numeroaselor boli și având o multitudine de beneficii. Secretele Gospodinei îți spune care sunt acestea!

Tratament pentru aparatul digestiv
Salvia este folosită în tratarea colicilor, spasmelor intestinale, indigestiei și crampelor. Având acțiune carminativă, consumul aceastei plante ajută la elimnarea gazelor din tubul digestiv, cât și previne balonarea. 

Tratament pentru infecții
Deoarece salvia conține un antioxidant foarte puternic, numit tanin, aceasta luptă contra infecțiilor. Aceasta tratează infecțiile urinare, de plămâni sau de gât. De asemenea, salvia este și unul dintre cele mai cunoscute antibioice naturale. 

Tratament pentru păr
Pentru a avea un păr strălucitor e bine să folosești un amestec de infuzie de salvie cu apă, pe care să-l aplici pe scalp. De asemenea, infuzia va ajuta și la tratarea mătreții, cât și la stoparea căderii părului. Uleiul de floare de salvie contribuie la întărirea firelor de păr. 

Tratament pentru celulită
Majoritatea femeilor se confruntă cu celulita, dar puține dintre ele cunosc faptul că o pot trata cu ajutorul salviei. În acest sens, uleiul de salvie, aplicat pe zonele problematice, face minuni. Pentru a obține o piele fără celulită, maseaz-o cu ulei de salvie.

Tratament pentru memorie
Consumul de ceai de salvie contribuie la îmbunătățirea memoriei, dar ajută și la creșterea performanței intelectuale.

Tu ce alte beneficii ale consumului de salvie cunoști?

Anna Casian-Musteață
0