De ce este bine să folosești apa de ploaie

Probabil că îți aduci aminte de verile petrecute la bunici, când aceștia așteptau cu nerăbdare să plouă, nu doar pentru a uda pământul, ci și pentru a strânge apa de ploaie. Știau ei un secret: apa de ploaie poate fi folosită la numeroase activități casnice. De ce este bine să folosești apa de ploaie?  Secretele Gospodinei îți spune răspunsul!

Apa de ploaie ne este oferită gratis de Cer, iar acesta este cel mai mare dar. Folosită în agricultură, aceasta contribuie semnificativ la creșterea plantelor. Însă poate fi utilizată și ca o alternativă excelentă a apei potabile. Dacă o parte din necesarul zilnic de apă ar fi înlocuită cu apă de ploaie, o persoană ar putea economisi  75 litri de apă potabilă.

La ce putem folosi apa de ploaie

Poți spăla cu ea mașina
Nu te costă nimic. Aștepți doar prima ploaie, îți faci rezerve de apă, apoi speli cu ea mașina, dar și alte obiecte de prin gospodărie.

Poți spăla hainele
Apa de ploaie oferă o excelentă protecție contra calcifierii, de aceea poate fi folosită la spălarea hainelor. Dacă ai o mașină de spălat, trebuie doar să îți achiziționezi o pompă de apă și să instalezi conducte  și vei introduce cu ușurință în circuitul casnic apa de ploaie. Astfel, vei putea spăla cu ea hainele, dar și vesela.

Îți poți spăla părul cu ea
Apa de ploaie are numeroase beneficii pentru firul de păr. Datorită proprietăților sale, aceasta întărește firul de păr. În plus, atunci când folosești apă de ploaie, ar fi bine să reduci cantitatea de șampon. 

Poți uda plantele
Într-adevăr, cu apa de ploaie poți uda plantele de cameră, care vor primi astfel necesarul de minerale și îngrășăminte.

Dar tu la ce folosești apa de ploaie?

 Anna Casian-Musteață

0