De ce nu poți slăbi: 4 cauze dezvăluite de un endocrinolog american

 

Sarah Gottfried este doctor în științe și expert hormonal american. Aceasta consideră că multe femei nu pot slăbi din cauza problemelor endocrinologice. Conform endocrinologului, în cazul femeilor care nu pot slăbi, există 4 cauze hormonale. Te întrebi și tu care sunt acestea?

Află din articolul de mai jos de ce nu poți slăbi!

De ce nu poți slăbi: Excesul de estrogen

Estrogenul este un hormon feminin care îi oferă femeii sâni și coapse. Acesta este responsabil și pentru fluidul intraarticular. Estrogenul răspunde de reacția organismului la mâncare și băutură. Din cauza lui, femeilor, le este mai greu să slăbească.

Ce trebuie să faci: Pentru a micșora nivelul de estrogen din organism, medicul recomandă să consumi câte jumătate de kilogram de legume pe zi. Fibrele din legume vor ajuta la eliminarea estrogenului din organism. De asemenea, redu consumul de carne, aliment care contribuie la creșterea nivelului de estrogen.

De ce nu poți slăbi: Excesul de insulină

Se știe că foarte mulți oameni suferă de diabet, boală care duce la obezitate din cauza dereglării nivelului de insulină.

Ce trebuie să faci: Înainte de a consuma o masă bogată în carbohidrați, bea apă filtrată împreună cu 2 lingurițe de oțet de mere. De asemenea, pentru a elimina insulina, este nevoie să renunți la zahăr și la îndulcitorii artificiali.

De ce nu poți slăbi: Excesul de cortizol

Cortizolul este un hormon produs ca reacție a organismului la situațiile de stres. Medicul crede că cea mai importantă cauză a faptului că multe femei nu pot slăbi, este anume excesul de cortizol, având în vedere faptul că zilnic suntem supuși stresului.

Ce trebuie să faci: Pentru a reduce excesul de cortizol este nevoie să reduci consumul de cofeină. Abține-te de la cafea cel puțin o săptămână. Vei observa că vei avea parte de un somn liniștit, care va duce la mai puțin stres. Cafeaua o poți înlocui cu ceai verde, iar mai apoi cu apă fierbinte cu lămâie și un vârf de cuțit de piper de cayenne.

De ce nu poți slăbi: Insuficiența de adiponectină

Adiponectina este unul dintre hormonii care indică organismului necesitatea de a arde grăsimile. Aceasta este necesară pentru a regla nivelul de glucoză și procesul de separare a acizilor grași. Unii oameni au o tendință genetică de a produce mai puțin din acest hormon. Acest lucru duce la faptul că organismul nostru acumulează grăsime.

Ce trebuie să faci: Medicul recomandă să mănânci fistic. Acesta este capabil să mărească nivelul acestui hormon în organism. De asemenea, pentru a spori nivelul de adiponectină, este indicată înfometarea.

Toate indicațiile medicului te vor ajuta să slăbești doar dacă vei face mult efort fizic și vei avea o alimentație sănătoasă.

Traducere din limba rusă: Anna Casian-Musteață
Sursa foto – Unsplash

0