De ce TREBUIE să mănânci porumb fiert

Porumbul dulce reprezintă un deliciu al ultimei luni din vară. Fie că îl consumi fiert sau copt, acesta are numeroase beneficii pentru sănătate, fiind recomandat de medici pentru tratarea mai multor boli. Secretele Gospodinei îți spune de ce trebuie să mănânci porumb fiert! 

Vindecă virozele
Deoarece conține Vitamina A, porumbul dulce luptă contra infecțiilor și ajută la lupta contra virozelor, crescând rezistența organismului.  Consumat în perioada virozelor, acesta ajută la o vindecare mai rapidă.

Luptă cu grăsimea
Consumat ponderat, porumbul dulce ajută în lupta cu kilogramele. Alimentul nu are un conținut caloric crescut, motiv pentru care contribuie la scăderea în greutate, fiind recomandat în diete de către nutriționiști.

Previne anemia
Porumbul este bogat în acid folic şi vitamina B12. Consumul pe o perioadă de 15 zile întăreşte organismul şi previne anemia. 

Bun pentru vedere
Persoanelor predispuse spre cataractă, medicii oftalmologi le recomandă să consume porumb fiert. Datorită zeaxantinei, pigmentului care îi dă porumbului culoarea galbenă,  acesta ajută la prevenirea bolilor de ochi.

Reglează tranzitul intestinal
Porumbul este un bun diuretic, iar  medicii îl recomandă și persoanelor care au probleme cu constipația. Deoarece are în compoziție o cantitate mare de fibre, acesta ajută la reglarea tranzitului intestinal.

Porumbul fiert aduce organismului un aport de vitamine B şi minerale esenţiale ca zinc, magneziu, cupru, fier şi mangan. De aceea, nu ezita să-l consumi acum, când poate fi găsit cu ușurință.

Anna Casian-Musteață

0