Delicii dulci cu struguri: Ce poți prepara din strugurii albi și negri

În această perioadă strugurii sunt nelipsiți de pe mesele noastre. Aceștia pot fi mâncați ca atare,făcuți suc sau vin, dar și folosiți la prepararea diverselor delicii culinare. Dacă ești în pană de idei sau ai prea mulți struguri și nu știi ce să faci cu ei, citește acest articol. Secretele Gospodinei îți spune ce delicii cu struguri poți face, pentru a-ți surprinde plăcut familia.

Galettă cu struguri

Această prăjitură, pe lângă faptul că se prepară foarte ușor, este și extrem de delicioasă. Vezi rețeta AICI, iar în loc de fructele indicate în rețetă, poți folosi boabe de struguri albi sau negri. Cu siguranță vei rămâne încântată de rezultat!

Chec de post cu struguri și nuci

Bobițele de struguri sunt delicioase în checuri. Pentru a prepara cel mai simplu și mai gustos chec, vezi rețeta AICI. Combinația de struguri și nuci este perfectă și, alături de un pahar de compot rece, acest chec va deveni preferatul familiei tale.

Prăjitură pufoasă cu mere și nuci

Când ai poftă de ceva gustos, dar care se prepară rapid, pregătește această prăjitură pufoasă. Vei rămâne pur și simplu încântată de ea. Mai mult chiar, în scurt timp va deveni preferata familiei. Rețeta o găsești AICI.

Cornulețe cu dulceață de struguri

Câteva bobițe de struguri, un pic de zahăr sau orice alt îndulcitor, lăsate pentru 15-30 de minute la foc, se vor transforma într-o dulceață delicioasă. Folosește această dulceață la prepararea unor cornulețe. Fii sigură că vor dispărea din farfurie în doar câteva minute. Rețeta o găsești AICI.

Salată de struguri și alte fructe

O salată răcoritoare este întotdeauna binevenită. Pentru prepararea ei folosește orice fruct ai în bucătărie, dar dacă tot e sezonul strugurilor, ai grijă să pui în ea din abundență și bobițe de struguri. Așa vei consuma aceste fructe cu tot cu coajă și te vei bucura de beneficiile lor.

De ce e bine să consumi struguri în această perioadă, află din ACEST ARTICOL.

POFTĂ BUNĂ!

Anna Casian-Musteață

Sursa foto – Unsplash

0