Goji: Cum se consumă corect aceste fructe

Goji sunt fructe de pădure de culoare roşiatică, originare din China. Acestea seamănă foarte bine cu stafidele, doar că sunt roșii, au un gust ușor picant, dulce-acrișor. În ultimii ani se găsesc cu ușurință și în farmaciile și supermarketurile de la noi. Acestea se consumă atât proaspete, cât şi sub formă de suc, pudră, capsule sau uscate. Fructele în stare proaspătă rezistă doar câteva zile, de aceea cele mai accesibile ca preț și beneficii sunt fructele uscate.

În primele zile de consum, s-ar putea să simți senzații de discomfort – somnolență, oboseală, nevoia de a merge des la wc. Acest lucru se va întâmpla din motiv că fructele goji echilibrează aportul de nutrienţi şi oxigen în organism. Dupa 14 zile însă te vei simți mai bine, vei avea un somn profund și liniștit şi o stare psihică echilibrată.

Cum se consumă corect goji

    • Dacă le consumi pentru prima dată, este indicat să mănânci în primele zile câte 5 fructe, dupa care poți dubla cantitatea.
    • Dacă le consumi regulat și nu ai probleme severe de sănătate, poți mânca aproximativ 8 grame de fructe de două ori pe zi.
  • Dacă le consumi în scop terapeutic, poți mânca până la 100 grame, înainte de micul dejun. Ai grijă să bei o cantitate suficientă de apă.

Ție îți plac fructele goji?

Anna Casian-Musteață

Sursa foto – Pixabay

0