Hota de bucătărie: Cum să o cureți de grăsime

Hota de bucătărieHota de bucătărie este un obiect atacat în permanență de grăsime. Pentru că aceasta merită o atenție deosebită în timpul curățării, Secretele Gospodinei îți spune cum să ai o hotă fără nici o pată de grăsime pe ea! Sunt câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi și câteva elemente la care trebuie să atragi atenția atunci când cureți hota. Dacă faci totul cât se poate de corect, procesul de curățare va fi unul cu succes garantat.

Primul pas

Înainte de a începe să cureți hota, asigură-te că ai deconectat-o de la sursa de energie electrică. De asemenea, nici aragazul nu trebuie să funcționeze în acele momente.

Pasul al doilea

Alege substanțele pe care le folosești la curățare, în funcție de materialul din care este confecționată hota.

Hota de bucătărie din sticlă – ușor de curățat

Dacă ai o hotă din sticlă, o poți curăța foarte ușor folosind un spray pentru grăsime. Pentru că vor mai rămâne câteva urme, chiar dacă petele s-au curățat, folosește un spray pentru geamuri, pentru claritate. Iar partea de deasupra a acesteia, pe care se așează praful, curăț-o cu spray și o lavetă uscată.

Hota de bucătărie obișnuită – curăț-o cu soluție degrasantă

Pentru hotele obișnuite poți folosi de asemenea, soluții degrasante, însă ar fi bine să nu utilizezi bureți abrazivi și nici bureți de inox. Aceștia vor zgârâia hota! Dacă îți dorești o hotă curată, nu te opri doar la o singură curățare. Până când obții rezultatul dorit, o poți curăța în mai multe etape.

Pasul al treilea

Dupa ce ai curățat hota de grăsime, curăță și filtrele, cufundându-le în apă fierbinte și detergent, iar mai apoi clătindu-le cu apă curată.

Pasul al patrulea

Curăță accesoriile hotei – becurIle, paletele de la ventilator, secțiunea din sticlă.

NU UITA: Hota trebuie curățată cel puțin o dată la două luni, însă nu înainte de a consulta instrucțiunile din manualul de utilizare a acesteia!

Anna Casian-Musteață

Sursa foto – Unsplash

0