Iarba grasă – medicamentul necunoscut din grădina ta

Se găsește în fiecare grădină, iar oamenii o taie și o aruncă la animale. Puțini cunosc că, de fapt, iarba grasă/ buruiana grasă/ iarba porcului, este un  o plantă medicinală comestibilă, asemănătoare cu salata verde, fiind un medicament cu beneficii extraordinare pentru sănătate. Secretele Gospodinei îți spune ce boli poți trata cu ajutorul acestei buruieni!

Iarba grasă se poate flosi atât în stare proaspătă, cât și uscată, utilizându-se florile, tulpina și frunzele.  Aceasta conține vitamina A în cantități mult mai mari decât toate legumele cu frunze verzi. 

Tratamente cu iarbă grasă


  • Pentru a trata balonarea, se pune la infuzat o linguriță de semnițe într-un pahar cu apă. Se lasă 6 ore, dupa care se iau câte 2 linguri pe zi, la prânz și înainte de culcare.
  • Pentru a trata mătreața, se prepară un ceai din 5 linguri de plantă uscată și 1 litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, dupa care se spală părul de 2 ori pe săptămână.
  • Pentru a trata spasmele musculare, se toacă mărunt iarba, se opărește, apoi se pune comprese pe zona afectată. Se lasă să acționeze timp de jumătate de oră.

Planta nu se recomandă celor care suferă de bradicardie, hipertensiune, hipoglicemie sau convulsii.

Anna Casian-Musteață