Iată cu ce alimente naturale poți înlocui detergenții chimici

E cunoscut faptul că detergenții din comerți abundă de chimicale, care au doar efecte negative asupra sănătății. Există însă produse mai puțin toxice pe care le poți găsi chiar acasă și folosi fără a-ți face griji că te-ar putea afecta. Secretele Gospodinei îți spune care sunt acestea!

Lămâie
Cu ajutorul unei lămâi poți face o limonadă delicioasă, poți trata diverse afecțiuni, dar poți curăța și suprafețele de inox. De asemenea,  o  poți folosi și la eliminarea mirosurilor neplăcute din frigider, de exemplu.

Banană
Pe cât e de delicioasă și sănătoasă, pe atât de utilă. Dupa ce ai consumat banana, nu arunca coaja. Paseaz-o bine, adaugă un pic de apă, iar cu soluția obșinută curăță obiectele din argint.

Castravete
Ideal pentru salată, castravetele ajută și la curățenia casei. Poți folosi o felie de castravete la lucrtuirea pantofilor, la îndepărtarea petelor d epe zugrăveală sau la lustruirea suprafețelor din oțel inoxidabil.

Nucă
Miezul de nucă este ideal pentru repararea zgârâieturilor de pe suprafețele de lemn. Uleiul conținut în acesta va ”trata” orice zgârâietură dacă vei freca pe diagonală lemnul deteriorat.

Amidonul de porumb
Cu ajutorul amidonului de porumb vei scăpa cu ușurință de petele de pe covoare. Pulverizează puțin amidon pe pată, lasă-l să acționeze timp de o oră, apoi aspiră pata bine. Vei rămâne uimită de rezultat!

Tu cu ce alimente înlocuiești detergenții chimici?

Anna Casian-Musteață
0