Metode de răcorire a locuinței pe timp de vară

Dacă vara aceasta căldura îți dă bătăi de cap, trebuie neapărat să înveți câteva trucuri pentru a-i veni de hac! Secretele Gospodinei te ajută cu 3 metode de răcorire a locuinței pe timp de vară. Deși pare că ventilatoarele sunt unica soluție pentru a scăpa de căldură, există și alte modalități de a menține o temperatură răcoroasă în locuință.

Îți vin în ajutor draperiile și jaluzelele
Pentru a limita căldura din locuință, îți vin în ajutor draperiile și jaluzelele. Atunci când soarele e dogorâtor, ai grijă să tragi draperiile, car etrebuie să fie în culori deschise,  pentru a nu supraîncălzi casa. Descoperă geamul doar când e seară și nu mai bate soarele. 

Mai puțină umiditate
Umiditatea sporește senzația de căldură, de aceea ai grijă să nu fierbi mâncarea, să nu faci dușuri fierbinți și nici să usuci hainele în încăpere. 

Înlocuiește lenjeriile de bumbac cu cele de satin
Lenjeriile de satin dau senzația de răcoare, așa că le poți înlocui pe cele din bumbac. De asemenea, alege doar lejerie de culoare albă, care are capacitatea de a reflecta căldura, ci nu de a o absorbi. Astfel, în louință va fi mult mai răcoare.

Tu ce alte metode de a răcori locuința cunoști?

Anna Casian-Musteață

0