Moduri utile în care poți utiliza pliculețele de Silica Gel

Atunci când îți cumperi o pereche nouă de papuci, în cutia în care se află aceștia vei găsi neapărat și pliculețe cu silica gel. Probabil, acestea ajung imediat la gunoi. Trebuie să știi însă că pot fi foarte utile, având capacitatea de a absorbi 35% din umiditate. Secretele Gospodinei îți spune câteva moduri utile în care poți utiliza pliculețele de Silica Gel. 
  • În cazul în care a căzut apă peste telefonul tău mobil, o poți atrage din interior cu ajutorul pliculețelor de silica gel. Trebuie doar să demontezi telefonul și să pui lângă el câteva pliculețe.
  • Dacă ai făcut un aranjament din flori uscate și vrei ca florile să țină mai mult timp, strecoară printre ele câteva pliculețe de silica gel.
  • Îți ții documentele și alte acte importante în sertar? Protejează-le de umezeală și pune printre ele câteva pliculețe de silica gel. Astfel, acestea vor fi în siguranță, fără a se umezi.
  • Pentru a păstra uscate prosoapele și lenjeriile d epat din dulap, strecoară printre ele câteva pliculețe de silica gel.
  • Pune câteva pliculețe cu silica gel în cutia sau sertarul în care păstrezi fotografiile vechi. Astfel, acestea nu se vor deteriora sub influiența umezelii. 
Tu ce alte utilizări ale pliculețelor de silica gel cunoști?

Anna Casian-Musteață
0