Păpădia, planta care face minuni pentru sănătatea noastră

Păpădia, această plantă care își face apariția primvara, are numeroase beneficii pentru sănătate. Pot fi utilizate atât florile, cât și frunzele, tijele sau chiar rădăcina de păpădie, care ajută la combaterea și tratarea diverselor afecțiuni. Secretele Gospodinei îți spune în articolul de mai jos de ce este păpădia planta care face minuni pentru sănătate!

Păpădia este o sursă importantă de potasiu, sodiu, calciu, fosfor și fier. Frunzele acesteia conțin o cantitate mare de vitamina A, vitaminele B, C, D și K. De asemenea, acestea conțin cupru, siliciu și mangan. Rădăcinile conțin inulină și zaharuri complexe. Este bogată în calciu și magneziu. Păpădia conține colina, precum și flavonoide și carotenoide, scrie a1.ro.

Tratamente cu păpădie

  • Frunzele de păpădie sunt folosite la prepararea salatelor. Acestea trebuie culese dimineața, când floarea încă nu este deschisă. În mod contrar, vor fi amare.
  • Rădăcinile de păpădie, măcinate, sunt utilizate ca stimulent al poftei de mâncare.
  • Florile acestei plante sunt folosite pe larg în medicina naturistă. Acestea ajută la întărirea sistemului imunitar, având și proprietăți antioxidante.
  • Sucul de păpădie este folosit pentru tratarea tulburărilor de vedere și a diabetului, iar ceaiul preparat din păpădie este ideal în combaterea tensiunii arteriale.
  • De asemenea, persoanelor care au anemie le este indicat să consume păpădia crudă, mai ales în timpul primăverii.

Tu cât de des consumi păpădie?

Anna Casian-Musteață

0