Pericolul din perne: De ce trebuie să le speli cât mai des posibil

Majoritatea gospodinelor obișnuiesc să spele pernele doar vara, când afară e cald și acestea se usucă foarte repede. Dacă și tu procedezi la fel, trebuie să știi că faci o mare greșeală. În perne se dezvoltă numeroase bacterii, care pot provoca diverse boli. Secretele Gospodinei îți spune de ce trebuie să speli pernele cât mai des și cum să ai grijă de ele!

 
Adio acarieni și mucegai!
Specialiștii susțin că e bine să îți speli pernele o dată la trei luni, iar fețele de pernă – o dată la trei săptămâni. E indicat să faci acest lucru deoarece în perne se găsesc celule moarte de pe piele, uleiuri din piele, păianjeni sau acarieni. Toate acestea pot provoca alergii de care cu greu vei scăpa. 
 
O altă ciupercă care se ascunde în pernele tale este mucegaiul. Acesta poate provoca infecții ale plămânilor sau chiar ale creierului. 
 
Curăță pernele conform recomandărilor:
  • Înainte de a curăța pernele, citește eticheta și vezi care este metoda de spălare recomandată de producător.
  • Pernele se spală numai în apă fierbinte, cu o cană de detergent de rufe, o cană de detergent de vase și o cană de clor, pentru a obține perne curate.
  • După ce speli pernele, lasă-le să se usuce bine. Trebuie să știi că mediul umed este preferat de bacterii și ciuperci.
  • Indicat este să schimbi pernele o dată la șase luni, în cazul în care ești alergică. În caz contrar, schimbă pernele în fiecare an.
Alege perne din materiale naturale
Pernele din materiale sintetice sunt preferate de acarieni, ciuperci și alte microorganisme. Astfel, ar fi bine să le alegi pe cele din materiale naturale, precum lână sau fulgi. Dacă vrei să te protejezi de bacterii și fungi, cel mai bine este să îți ții pernele în fețe cu fermoar.
 
Tu cum ai grijă de pernele tale?
 
Anna Casian-Musteață
0