Plantele care țin departe țânțarii

În perioada caldă a anului, țânțarii reprezintă o reală problemă pentru majoritatea dintre noi. Aceștia ne înțeapă, provocând mâncărimi de nesuportat și chiar inflamații ale diverselor zone. Vestea bună e că le putem veni de hac folosind tratamente naturale. Secretele Gospodinei îți spune care sunt plantele care țin departe țânțarii și cum îi poți pune pe fugă  atunci când încearcă să te atace.

Levănțica

În luna iunie înflorește levănțica, astfel încât poți cumppăra buchețele, pe care să le instalezi pe pervazul ferestrei și la ușa de la intrare, iar țânțarii îți vor ocoli casa. De asemenea, poți instala ghivece cu lavandă și pe terasă.

Menta

Cunoscută pentru aroma sa inconfundabilă, menta are multe proprietăți medicinale. De asemenea, aceasta este un remediu puternic împotriva țânțarilor. Tot ce trebuie să faci este să plantezi mentă în ghiveci, pe care să le instalezi pe pervaz, pe terasă sau pe mesele din toate camera din locuință.

Pelinul

Această planta cu gust amar și cu un miros înțepător, respinge țânțarii și-I ține departe de tine. Dacă ieși seara la plimbare, poartă cu tine câteva frunze de pelin sau pune câteva buchețele în casă.

Folosind aceste plante la decorarea locuinței, cu siguranță țânțarii vor sta departe, iar tu vei scăpa de pișcăturile acestora.

Tu ce alte remedii naturale cunoști pentru a ține țânțarii la distanță?

Anna Casian-Musteață

Sursa foto – Pixabay

0