Prea mult zahăr? Iată câteva semne care îți arată că ai întrecut măsura!

Zahărul este un aliment nociv pentru sănătate, o știe oricine. Cu toate acestea, el e nelipsit din meniul zilnic al majorității dintre noi. Astfel, am devenit dependenți de zahăr fără ca măcar să ne dăm seama de acest lucru. Asta pentru că zahărul este ascuns în o mulțime de alimente și așa e foarte greu să ne dăm seama cât consumăm pe parcursul unei zile. Secretele Gospodinei îți spune cum îți poți da seama dacă mănânci prea mult zahăr!

Te simți mereu obosită

Deși s-ar părea că zahărul îți oferă energie, nu e deloc așa. Din contra, atunci când consumi acest produs, o substanță chimică din creier, răspunzătoare de energie, este reprimată, ceea ce te face să te simți mereu obosită. De asemenea, zahărul declanșează și un plus de insulină în sânge, ceea ce, din nou, duce la oboseala organismului.

Îți e poftă mereu de dulciuri

Cu cât consumi mai mult zahăr, cu atât organismul cere mai mult. Zahărul duce la dependență, așa că ai mare grijă la ceea ce mănânci.

Începi să te îngrași

Dacă ai consumat prea mult zahăr, organismul îl va transforma în grăsime. În timp, vei ajunge să ai probleme cu greutatea și, în cazul în care nu te oprești din a mânca prea multe dulciuri, vei ajunge obeză. Cu siguranță nu-ți dorești asta.

Ai probleme cu tenul

Consumul excesiv de zahăr îți va afecta tenul, iar în timp vei ajunge să te confrunți cu piele prea uscată, acnee sau coșuri. Ce poți face? Renunță la zahăr și vei observa în scurt timp o ameliorare a problemei.

Ți se schimbă des dispoziția

Consumul de zahăr îți dă dispoziția peste cap, afectându-te la nivel emoțional. Astfel, s-ar putea să observi că, în cazul în care ești dependentă de zahăr, devii tot mai anxioasă și depresivă.

Ai grijă la ceea ce consumi, căci ești ceea ce mănânci!

Anna Casian-Mustață

Foto – Unsplash

0