Proiect handmade: idei creative de reciclare a becurilor

În ultimul timp există o tendință de a recicla majoritatea obiectelor considerate a fi bune de aruncat la gunoi. Secretele Gospodinei îți spune azi cum poți recicla becurile și cum le poți transforma în obiecte de decor pentru locuința ta.

Înainte de a confecționa obiecte frumoase din becuri, trebuie să îndepărtezi cu grijă filamentul.

Terrarium
Pentru a face un mic terrarium ai nevoie de un bec în care să pui nisip, plante decorative și o mini- figurină reptilă. Găsește un suport rotund pe care să pui mini-terariul, astfel încât să nu cadă și decorează un colțișor al încăperii.


Coroniță decorativă
Vopsește în diferite culori becurile, dupa care, cu ajutorul unui clei, lipește-le pe un suport pentru coronițe decorative. Adaugă o fundă sau alte elemente și atârnă coronița pe ușa de la intrare sau pe perete.


Suport pentru scobitori
Fixează becul pe un stativ, astfel încât să nu cadă, umple-l cu boabe de orez, apoi pune în el scobitorile. Astfel, le vei avea mereu la îndemână.


Mini-vaze pentru flori
Agață becurile la geam, pune în ele câte un pic de apă, apoi aranjează florile preferate. Ai grijă să le schimbi regulat apa și bucură-te de mini-vazele originale pentru florile tale!


Tu ce alte idei de reciclare a becurilor ai?

Anna Casian-Musteață
0