Remedii naturiste: ce boli poți trata cu ceapă

Ceapa este considerată unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, de aceea consumul acesteia poate trata numeroase afecțiuni. Secretele Gospodinei îți spune câteva remedii naturiste pentru a lecui diverse boli cu ajutorul unei cepe. Iată care sunt acestea!

Răceală, tuse, gripă – tratate cu ajutorul cepei
În cazul acestor boli, ceapa este primul medicament la care apelăm. Fie că o consumăm ca atare, fie că îi stoarcem sucul și-l bem, aceasta est eun bun remediu antitusiv, datorită faptului că are capacitatea de a favoriza expectorația. Când simți că răceala este aproape, taie rondele câteva cepe, pune-le pe farfurie la tine în cameră și lasă-le peste noapte. 

Ceapa – remediu contra pistruilor
Dacă vrei să combați apariția pistruilor, poți folosi o bucată de ceapă, cu ajutorul căreia să-ți masezi tenul. Trebuie să faci acest lucru timp de o săptămână, iar pentru ca mirosul cepei să nu fie unul pregnant, masează doar timp de câteva secunde.

Scapă de mătreață cu ajutorul cepei
Dacă te confrunți cu mătreață și căderea excesivă a părului, spală-ți podoaba capilară cu suc de ceapă, timp de 3 – 4 ori, la un interval de câteva zile. Veai ave un păr strălucitor, mătăsos și sănătos!

Tu ce alte beneficii ale cepei cunoști?

Anna Casian-Musteață
0