Remedii naturiste din cojile fructelor și a legumelor

Deseori, atunci când consumi unele fructe și legume, coaja o arunci la gunoi. Citind articolul de mai jos, te vei gândi de două ori înainte de a face acest lucru, deoarece cojile îți pot fi de un real folos la tratarea diverselor afecțiuni. Secretele Gospodinei îți propune câteva remedii naturiste din cojile fructelor și a legumelor.

Cojile de cartofi pentru sinuzită
În cazul în care te confrunți cu hipertensiune sau reumatism, cojile de cartof îți vin în ajutor. Bogate în potasiu, acestea te vor ajuta și la tratarea sinuzitei. Astfel, pentru hipertensiune, fierbe coaja a 5 cartofi de mărime medie, în jumătate de litru de apă, apoi strecoară și consumătimp de 2 luni, zilnic, de 3 ori pe zi. Iar pentru sinuzită, e deajuns să fierbi cojile de cartofi în apă și să faci inhalații de câteva ori pe zi, pentru a scăpa de dureri și nas înfundat.

Cojile de portocale pentru constipație
Dacă ai constipație, fierbe timp de jumătate de oră cojile de portocală și aruncă apa. Apoi toarnă peste ele un litru de apă și fierbe-le din nou, dupa care scoate-le și lasă-le în cameră până a doua zi dimineața, când le vei consuma pe stomacul gol. 

Cojile de mere pentru insomnie
Pentru a trata insomnia, ar fi bine să consumi cojile de mere. Astfel, ai nevoie de 2 linguri de coji de mere mărunțite, peste care să torni 250 ml de apă clocotită. Dupa ce s-au infuzat 10 minute, bea ceaiul cu două ore înainte de culcare. 

Cojile de ceapă pentru diaree
Acestea tratează diareea.  Prepară un decoct dintr-o mână de coji uscate de ceapă, pe care trebuie să le fierbi timp de 15 minute într-un litru de apă. Dupa ce s-a răcit, bea câte o jumătate de litru pe zi, până când scaunul se regulează. 

Cojile de castravete pentru ten cu probleme
Dacă ai un ten problematic, cu porii deschiși, îl poți trata cu ajutorul cojilor de castravete. Pune cojile pe față, acoperă-le cu un tifon umezit și lasă să acționeze timp de 15 minute. Clătește apoi fața cu apă călduță. 

Tu ce alte remedii naturiste din cojile fructelor și a legumelor cunoști?

Anna Casian-Musteață


0