Sfaturi: cum alegi cel mai bun fier de călcat

Orice gospodină își dorește un fier de călcat bun, cu ajutorul căruia să obțină haine fără nici o cută și cu linii drepte. Acesta există! Secretele Gospdoinei îți spune dupa ce criterii să te conduci atunci când mergi la cumpărături, în căutarea celui mai bun fier de călcat!

În funcție de talpă
Atunci când alegi un fier de călcat, fii atentă la materialul din care este făcută talpa. Aceasta poate fi din ceramică, teflon, ultragliss sau inox. Cea mai rezistentă este considerată talpa din ceramică, pe când cea din teflon nu se lipește de haine, iar cea ultragliss alunecă foarte ușor pe haine. Talpă din inox au fiarele de călcat cele mai ieftine, însă aceasta poate lăsa praf sau scame pe haine, se poate lipi sau chiar poate decolora hainele. 

În funcție de jeturile de aburi
Majoritatea fiarelor de călcat performante au funcția de aburi, ceea ce ușurează la maximum procesul de călcare. De aceea, atunci când cumperi un fier de călcat, ar trebui să fi foarte atentă la această caracteristică. Astfel, cu cât găurile sunt mai multe şi mai mari ca dimensiuni, cu atât debitul şi jetul de abur vor fi mai puternice şi vor pătrunde mai bine în material

Alte aspecte


  • Funcția de oprire automatăaceastă funcţie permite oprirea automată a fierului de călcat atunci când este lăsat în poziția oorizontală. Astfel, este prevenită  arderea hainelor în situaţiile în care uiţi aparatul în funcţiune.
  • Funcția anti-calcarunele modele de fiare beneficiază de un glisor care poate fi activat pentru a îndepărta calcarul depozitat în timp. Astfel, ar trebui să alegi un fier de călcat care are inclusă această funcție, pe care o poți folosi o dată pe lună.

Tu dupa ce criterii alegi fierul de călcat?

Anna Casian-Musteață
0