Sfaturi de la experți pentru a împodobi cel mai frumos Brad de Crăciun

Suntem în perioada când ne decorăm casa pentru sărbătorile de iarnă. În aceste zile împodobim și bradul, fie că este vorba despre unul natural sau artificial. Totuși, împodobirea acestuia necesită respectarea unor pași simpli, dar care vor face din Pomul de Crăciun unul deosebit. Secretele Gospodinei îți propune câteva sfaturi de pa experți pentru a împodobi cel mai frumos Brad de Crăciun!

  • Experții britanici recomandă să cumpărăm seturi de 5 globuri și 5 ornamente la fel, iar decorațiunile să le poziționăm în zigzag.
  • De asemenea, aceștia spun că ar fi bine să așezăm în primul rând luminițele, în  jurul trunchiului. Acest lucru ajută la o mai bună iluminare a globurilor.
  • Nu se pun mai puţin de 100 de luminiţe în întreg bradul. Brazii înalţi de peste 2 metri ar trebui să aibă circa 640 de luminiţe care să se aprindă în cascadă. 
  • Aveţi grijă la început să pregătiţi piciorul bradului. Acesta trebuie instalat întotdeauana pe o foaie de hârtie pentru ca să protejaţi podeaua de apă şi acele de brad care cad. Puneţi apă în picior, dacă este prevăzut un locaş în acest scop. Dacă nu, înfăşuraţi cu vată udă tulpina tăiată de la bază.
  • Ordinea e cheia! De sus în jos se pun câte 6, 8 şi apoi numai câte 12 globuri sub formă de cerc. Aveţi grijă ca cele identice să se succeadă în zig zag de sus în jos. La sfârşit se pun ornamentele la care ţineţi cel mai mult acolo unde vreţi să le vedeţi mai bine.
  • Cel mai important lucru este culoarea. Conform ultimelor tendinţe din modă, se poartă ornamentele în culorile curcubeului, roşu, oranj, galben, verde, albastru, indigo şi violet.

Anna Casian-Musteață

Sursa – Click

Sursa foto – Unsplash

0