Sfaturi utile de păstrare a lactatelor

Consumăm lactate aproape zilnic, dar de cele mai multe ori nu știm cum să le păstrăm corect. Unele dintre ele se țin în frigider, iar altele în congelator, astfel încât ar trebui să fii foarte atent la modul în care le depozitezi. Secretele Gospodinei îți propune câteva sfaturi utile de păstrare a lactatelor!


  • Laptele și untul nu se vor păstra alături de cașcaval, deoarece mirosul de cașcaval li se transmite ușor.
  • Untul se va păstra mai mult timp proaspăt, dacă, pus într-o untieră sau o oală de lut, acestea se vor ține într-o strachină cu apă rece sau sare, care s eva schimba din când în când. Untul mai poate fi înelit într-o cârpă îmbibată cu soluție de oțet și apă sau va fi îndesat bine într-un borcan de sticlă. Deasupra se va turna oțet.
  • Brânza de vaci sau de oi se va păstra mai bine, dacă se va înveli într-o cârpă curată îmbibată în prealabil cu apă sărată.
  • Cașcavalul, brânza de vaci și cea de oi se vor păstra într-o cratiță emailată, adăugându-se 3 – 4 bucățele de zahăr. Se va acoperi cu capacul și se va ține la rece.
  • Cașcavalul se va ține în frigider, cât mai departe de congelator, fiind ambalat ăn prealabil în staniol sau polietilenă. În hârtie el se usucă.


Tu cum păstrezi lactatele?

Anna Casian-Musteață
0