Tratează diverse afecțiuni cu suc, cozi și sâmburi de cireșe!

Poate nu știai, dar nu numai cireșele sunt bune, ci și cozile, sâmburii și chiar frunzele acestora. Secretele Gospodinei îți spune ce boli poți preveni cu ajutorul sucului de cireșe, ceaiului din cozi de cireșe și a sâmburilor de la aceste fructe!

Tratează diverse afecțiuni: Ceaiul din cozi de cireșe curăță organele interne

Cozile de cireșe conţin săruri de potasiu, flavonoizi (substanţe cu efect antioxidant) şi taninuri. Ceaiul din cozi de cireșe are rol detoxifiant și depurativ. Acesta ajută la curățarea organelor interne și a sângelui și oferind mult dorita senzație de ușurare. De asemenea, acest ceai ameliorează durerile de stomac, calmează tusea.

Tratează diverse afecțiuni: Săculeții cu sâmburi de cireșe tratează durerile musculare

Nici sâmburii cireșelor nu trebuie să-i arunci. Spală-i bine, usucă-i și pune-i în săculeți de pânză. Dacă ai dureri musculare, îți înțepenește gâtul, dureri cervicale sau crampe musculare, încălzește săculețul cu sâmburi și pune-l în zona problematică. Iar dacă ai febră, vânătăi, înțepături de insecte, dureri de cap sau probleme circulatorii, pune săculeții în congelator. Lasă-i acolo timp de 15 minute, apoi aplică timp de  câteva minute în zona afectată.

Tratează diverse afecțiuni: Sucul de cireșe reglează calitatea somnului

Conform cercetătorilor de la Şcoala de Ştiinţe de la Universitatea Northumbria, Marea Britanie, consumul de suc de cireşe poate duce la creşterea nivelului de melatonină în organism. Acest hormon reglează calitatea somnului. Cura cu suc de cireșe (făcut din fructe proaspete) se ține cel puțin o săptămână. Se bea o cană de suc, cu 30 de minute înainte de culcare. Cura se ține ori de câte ori te confrunți cu insomnia.

Anna Casian-Musteață
Sursa foto – Pixabay

0