Trucuri pentru a scăpa de diverse pete dificile

Acestea apar pe neprins de veste, în urma micilor incidente. Fie că ai vărsat o ceașcă de cafea pe covorul nou-nouț, fie că ți-ai pătat hainele de ceară sau de vin, există anumite soluții cu ajutorul cărora poți curăța aceste pete imediat, pentru a nu avea efecte neplăcute mai târziu. Secretele Gospodinei îți propune câteva trucuri pentru a scăpa de diverse pete dificile!
 
Cerneala pe haine
Pentru a curăța cerneala de pe haine, trebuie doar să înmoi în spirt medicinal o periuță de dinți curată, dupa care să freci ușor pata. Vei observa cum cerneala va dispărea imediat de pe haină. Spală apoi haina cu apă călduță.
 
Petele de vin roșu
Petele de vin roșu se curăță cu vin alb. Înmoaie în vin alb o cârpă curată, apoi tamponează zona cu pete. În cazul în care pata nu va dispărea, presară peste ea bicarbonat de sodiu, lasă 20 de minute să acționeze, curăță cu o cârpă curată, apoi spală cu apă călduță. 
 
Ceara de pe haine
Dacă îți dorești să cureți ceara de pe zona afectată, aplică o bucată de gheață până când aceasta se întărește. Răzuie apoi cu un cuțit, dupa care tamponează cu detergent de vase. Spală apoi cu apă călduță.
 
Petele de grăsime
De acestea poți scăpa cu ajutorul mălaiului. Presară peste pete  puțin mălai și lasă până când grăsimea se absoarbe. Spală apoi cu apă călduță.
 
Dar tu cum scapi de petele dificile?
 
Anna Casian-Musteață
Sursa foto – Unsplash
0