Trucuri pentru a scăpa de molii

În anotimpul rece obișnuim să depozităm hainele subțiri  în dulapuri în care nu umblăm până primăvara. În tot acest timp, hainele fac molii, iar atunci când vrem să le îmbrăcăm, ne pomenim cu ele deteriorate. Din fericire, există câteva trucuri utile pentru a scăpa de molii, pe care ar fi bine să le urmezi în perioada iernii. Secretele Gospodinei îți spune care sunt acestea!

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de molii

Cea mai eficientă metodă pentru a scăpa de molii este naftalina, dar aceasta are un miros urât și este toxică. De aceea, ar fi bine să utilizezi alte metode, cum ar fi plantele aromatice.


  • Atunci când aranjezi hainele în dulap, ai grijă să pui  printre ele bețișoare de scorțișoară, care vor împiedica apariția moliilor.
  • Un alt truc ar fi să pui printre haine, în săculeți, flori de levănțică. Au același efect ca și bețișoarele de scorțișoară.
  • Dacă nu ai scorțișoară și levănțică, așează în săculeți cuișoare și pune-i printre haine. Acestea de asemenea vor ține moliile la distanță.
  • O altă soluție ar fi să pui câteva picături de ulei de cedru într-un săculeț, pe care să-l aranjezi printre haine. Moliilor nu le place acest miros.
Tu ce alte trucuri folosești pentru a preveni moliile?

Anna Casian-Musteață
0