Cum scăpăm de umezeala din casă? Trucuri simple și utile!

Toamna și iarna, în unele locuințe umezeala atinge cote maxime, ba chiar depășește limitele. Aceasta afectează nu doar locuința, ci și hainele și obiectele din aceasta, ba chiar și sănătatea. Din fericire, există câteva trucuri care, dacă sunt urmate, mențin aerul din casă uscat. Secretele Gospodinei îți spune cum scăpăm de umezeala din casă și îți propune câteva trucuri simple și utile.
 
Trebuie să știi că nivelul ideal de umiditate în casă este de 40% – 50%, mai mult fiind prea mult și mai puțin – prea puțin.
 

Achiziționează un dezumidificator

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când locuința ta e predispusă la umezeală este să procuri un dezumidificator. Acesta va menține umiditatea din casă la nivelul normal, va elimina excesul de vapori de apă, dar și praful din locuință. 
 

Aerisește casa regulat

Atunci când afară e soare, străduie-te să aerisești casa cât mai mult timp. În schimb, când plouă  sau e ceață, ține geamurile și ușile închise și folosește dezumidificatorul.
 

Când pregătești bucate – folosește hota

Atunci când prepari diverse bucate la aragaz, folosește hota. Aceasta va curăți aerul de mirosuri, dar cel mai important – va îndepărta excesul de vapori. 
 

Cum scăpăm de umezeala din casă? Folosește plante care iubesc umiditatea

Folosind astfel de plante, acestea vor absorbi umezeala din locuință, uscând în mod natural aerul. 
 

Nu usca hainele în casă

Atunci când speli rufele, nu le înșira în casă. Iar dacă ai un balcon de tip închis, asigură-te că lași o sursă de aer atunci când hainele sunt aici la uscat.
 
Tu ce trucuri folosești pentru a menține umiditatea în locuință la nivelul normal?
 
Sursa foto – Unsplash
 
0