Trucuri pentru utilizarea cojilor de banană

Mâncăm bananele, iar cojile le aruncăm la gunoi. Trebuie să știi însă că acestea sunt extrem de utile în gospodărie. Dacă nu știi ce poți face cu ele, Secretele Gospodinei îți prezintă câteva trucuri utile pentru utilizarea cojilor de banană.

Trebuie să știi că, pentru a obține efectul dorit, este bine să folosești întotdeauna cojile de la banane proaspete.

Lustruiește pantofii
Dacă îți dorești ca pantofii tăi de piele să aibă un luciu natural, șterge-i bine d epraf, cu o cârpă, apoi, cu ajutotul unei coji de banană (partea albă), lustuiește-i.

Redă luciul mobilierului de lemn
Mobilierul de lemn poate deveni lucios cu ajutorul unei coji de banană. Trebuie doar să-l freci ușor cu interiorul cojii, apoi să-l ștergi cu o cârpă moale și curată. 

Albește dinții
Cu ajutorul unei coji de banană poți obține dinți de un alb imaculat. Dupa periajul obișnuit, freacă dinții cu o coajă și vei observa imediat rezultatul.

Combate negii
Dacă ai negi, tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de ei este să aplici o coajă de banană pe zona afectată și să freci ușor. Dupa două săptămâni nu vei mai avea negi!

Scapă de acnee
Ai un ten acneic? Îi poți veni de hac cu ajutorul cojii de banană! Masează zona afectată cu interiorul cojii, lăsând să acționeze timp de câteva minute. Spală apoi fața cu apă călduță.

Tu ce alte utilizări ale cojii de banană cunoști?

Anna Casian-Musteață

0