Trucuri utile: Ce poți face cu o folie de aluminiu

Fiecare gospodină are în casă folie de aluminiu, pe care o folosește atunci când prepară câte ceva gustos pentru cei dragi sau când împachetează mâncarea pe care o pune la frigider. Dar aceasta poate fi utilizată nu doar în bucătărie. Secretele Gospodinei îți propune câteva trucuri utile și îți spune ce poți face cu o folie de aluminiu!

Scade febra
Dacă ai făcut febră și nu vrei să administrezi tratamente medicamentoase, poți urma acest truc. Trebuie doar să îți înfășori picioarele în folie de aluminiu, pentru circa 6 ore. Febra va scădea, iar tu te vei simți mult mai bine.

Ajută la călcarea mai rapidă a hainelor
Dacă îți dorești să calci hainele mai rapid, trebuie doar să întinzi foaia de aluminiu peste masa de călcat, nu înainte de a-i scoate țestura. Dupa ce ai învelit toată masa în folie, pune țesătura la loc. Datorită faptului că aluminiul este un bun conductor, hainele tale vor fi călcate mai repede.

Curăță oalele
Dacă nu ai la îndemână un burete de sârmă pentru a curăța oalele dupa ce ai gătit, îl poți înlocui cu folie de aluminiu. Trebuie doar să rupi o folie, să o strângi în mână pentru a face din ea o bilă, apoi să îndepărtezi murdăria fără prea mare efort.

Tu cum mai utilizezi folia de aluminiu?

Anna Casian-Musteață


0