Trucuri utile de utilizare a oțetului la curățenia în casă

Poate nu știai, însă oțetul poate fi utilizat nu doar în bucătărie, ci și la menținerea curățeniei în locuința ta. Acesta absoarbe mirosurile neplăcute, curăță scurgerile chiuvetelor, distruge grăsimea, astfel încât asigur-te că îl ai permanent la îndemână. Secretele Gospodinei îți propune câteva trucuri utile de utilizare a oțetului la curățenia în casă. Te vei convinge că acesta face minuni!
 
Înlătură mirosul din frigider
Frigiderul tău a căpătat un miros înțepător? Îl poți înlătura cu ajutorul oțetului! Amestecă în părți egale apă călduță și oțet, apoi înmoaie în această soluție un burete curat și șterge interiorul frigiderului. Vei scăpa nu doar de miros, ci și de murdărie!
 
Curăță WC-ul
Dacă îți dorești să renunți la produsele de curățare din comerț, ai la îndemână oțetul. Cu acesta poți curăța vasul de WC. Tot ce trebuie să faci este să torni oțet în vas, dupa care să lași timp de câteva ore să acționeze. Trage apoi apa. O altă metodă de curățare a toaletei este prepararea unei soluții dintr-o cană de bicarbonat de sodiu și una de oțet de vin alb, pe care trebuie să o torni în vas. Lasă să acționeze timp de jumate de oră, apoi curăță cu peria și trage apa. 
 
Desfundă canalizarea
Pentru a desfunda canalizarea de la bucătărie sau baie, folosește oțetul. Amestecă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu cu o cană de oțet, apoi toarnă soluția în canalizare. Lasă până când începe să facă spumă, apoi toarnă deasupra apă clocotită. Pentru a te asigura că a fost îndepărtată toată murdăria și depunerile, dă drumul la robinet, lăsând să curgă apa timp de câteva minute.
 
Dacă descoperi și alte trucuri de utilizare a oțetului, nu uita să le împărtășești cu noi!
 
Anna Casian-Musteață
Sursa foto – Unsplash
0