Trucuri utile pentru a folosi bicarbonatul de sodiu

Poate nu știai, dar bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări. Acesta nu este folosit doar în bucătărie, ci cu ajutorul lui poți scăpa de petele nedorite, poți face pastă de dinți homemade, poți scăpa de transpirație, etc. Secretele Gospodinei îți propune câteva trucuri utile pentru a folosi bicarbonatul de sodiu. Iată care sunt acestea!

Te scapă de nasul înfundat
 Bicarbonatul de sodiu este un remediu ideal pentru a scăpa de nasul înfundat. Astfel, va trebui să prepari o soluție dintr-o linguriță de bicarbonat, un vârf de cuțit de sare și o cană cu  apă. Amestecă toate ingredientele, apoi picură în nas câte două picături.

Te scapă de părul nedorit
Cu ajutorul bicarbonatului de sodiu vei scăpa de părul nedorit de pe barbă, mustăți sau subraț. Prepară o pastă din: o linguriță de bicarbonat de sodiu,  2 linguri de cafea măcinată și apă. Aplică pasta pe locul problematic și freacă ușor timp de 2 – 3 minute. Spală apoi cu apă călduță. Aplicată zi de zi, timp de o săptămână, această mască-scrub va înlătura toate firele de păr și puful nedorit.

Curăță dinții
Fie că o folosești împreună cu pasta de dinți, fie că separat, soda alimentară are același efect: dinți de un alb imaculat.Bicarbonatul de sodiu are și rolul de abraziv, care îndepărtează placa bacteriană de pe dinți.

Te ajută să cureți argintul
Bijuteriile de argint pot fi curățate cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Pentru aceasta vei avea nevoie de: 2 linguri bicarbonat de sodiu, 1 lingură de sare,  2 pahare de apă. Pune apa la fiert până cînd dă în clocot, apoi adaugă bicarbonatul și sarea. Amestecă bine, apoi pune în această soluție bijuteriile și lasă-le pentru 30 de minute. Scoate bijuteria și șterge-o cu o cârpă curată, înmuiată în aceeași soluție.  Clătește apoi cu apă din abundență.
 
Mască pentru față cu acnee
Pentru a face o mască pentru față, vei avea nevoie de:bicarbonat de sodiu și apă. Aplică masca pe față și masează insistând asupra locurilor cu acnee. Spală apoi cu apă călduță. 

Tu ce alte întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu cunoști?

Anna Casian-Musteață

0