Tu știi cum se face un parfum?

Toate femeile iubesc parfumurile, iar multe dintre noi avem un notă preferată de care nu ne putem despărți. Nu toate, însă, cunoaștem cum se face un parfum. Secretele Gospodinei îți spune care este procedura!

Trebuie să știi că există parfumuri sintetice, dar și parfumuri naturale, făcute din extracte de plante. Primele se fac în laborator, ca rezultat al diferitor amestecuri chimice, pe când cele din urmă se fabrică în dependență de florile utilizate.

Prin distilare
Dacă un parfum se face din petale de trandafir sau flori de portocal, atunci are loc distilarea – florile se încălzesc cu apă, iar parfumul este clectat prin condensare.

Prin mercerare
O altă metodă de obținere a parfumului este prin mercerare – metodă folosită în cazul florilor de iasomie, tuberoze, zambile. Astfel, florile sunt înmuiate în solvenți pentru a li se extrage esența naturală.

Pe cutia în care este ambalat parfumul nu vei găsi niciodată indicată metoda de fabricare a acestuia, însă în dependență de notele tale preferate, îți poți da seama pe ce cale au fost obținute.  Astfel, dacă îți plac notele excentrice, acestea pot fi obținute doar pe cale chimică, pe când cele clasice – le poți găsi și ăn variantă naturală.

Tu ce fel de parfum preferi?

Anna Casian-Musteață
0