5 utilizări alternative ale prosoapelor de hârtie. Trebuie să le cunoști!

Sunt nelipsite din gospodărie, fiind foarte des utilizate în bucătărie sau la ștergerea diverselor suprafețe. Este vorba despre prosoapele de hârtie. Acestea nu doar că sunt utile, ci e foarte bine să le utilizezi deoarece sunt și biodegradabile. Trebuie să știi însă că prosoapele de hârtie au numeroase utilizări alternative interesante. Secretele Gospodinei îți spune care sunt 5 dintre acestea!

 
Mențin prospețimea fructelor
Pentru a menține mai mult timp prospețimea fructelor, înainte de a le pune în frigider, învelește-le în prosoape de bucătărie. Acestea nu vor permite pătrunderea aerului umed și vor păstra fructele în stare proaspătă.
 
Absorb grăsimea de pe prăjeli
Deși nu sunt sănătoase, tuturor ne plac prăjelile. Astfel, pentru a îndepărta grăsimea în exces de pe carnea sau peștele prăjit, de pe cartofi sau orice altă prăjeală, pune sub ele prosoape de hârtie și lasă-le să stea așa câteva minute. 
 
Mențin prospețimea pâinii
Dacă îți dorești să menții pâinea proaspătă mai mult timp, tot ce trebuie să faci este să o pui în pungi de hârtie. Dacă nu le ai la îndemână însă, nu-ți fă griji, căci le poți înlocui cu prosoape de bucătărie. Înfășoară pâinea în aceste prosoape, și păstreaz-o la un loc ferit de razele solare.
 
Previn ruginirea veselei din fontă
Atunci când nu protejezi adecvat vesela din fontă, aceasta are tendința de a rugini foarte repede. Astfel, pentru a nu se întâmpla acest lucru, folosește prosoape de bucătărie atunci când o depozitezi. Pune între straturi sau peste aceasta prosoapele și mai apoi pune vesela în dulapuri. 
 
Îndepărtează grăsimea de pe supe
Când preparăm supe cu carne, deseori acestea sunt acoperite la suprafață cu un strat de grăsime. Pentru a-l îndepărta trebuie să folosești câteva prosoape de hârtie. 
 
Dar tu la ce folosești prosoapele de hârtie?
 
Anna Casian-Musteață
Sursa foto – AICI
0