Uscarea pătrunjelului pentru perioada iernii. Iată CUM se face!

Orice gospodină își face provizii pentru iarnă chiar d ela începutul verii. Secretele Gospodinei îți spune cum poți usca pătrunjelul, astfel ca la iarnă să te bucuri din plin de savoarea acestuia. Dacă este uscat și păstrat corespunzător, această plantă poate rezista până la un an.

Uscarea obișnuită
Prinde  mănunchiurile de pătrunjel cu sfoară, pentru a s eusca mai bine. Iar dacă ai un loc întunecat și ferit de razele directe ale soarelui, poți lega mănunchiurile cu cozile în sus, pentru a permite aerului să circule. Dupa câteva săptămâni verifică-i frunzele. Dacă acestea se fărâmițează, îndepărtează tulpinile și depozitează-le într-un recipient etanș, la loc răcoros și uscat.

Uscarea în cuptor
Există și o a doua metodă pentru a usca pătrunjelul, mult mai rapidă. Dupa ce ai cules frunzele, spală-le bine, toacă-le mășcat și introdu-le în apă clocotită timp de 20 – 30 de secunde. Indinte apoi hârtie de copt pe o tavă și împrăștie peste aceasta pătrunjelul opărit. Ai grijă să nu se strângă grămăjoare, ci să fie cât mai răsfirat. Introdu tava la cuptor, pentru 2 – 3 ore, la temperatura minimă. Când frunzele acestuia se fărâmițează, scoate tava din cuptor, lasă la răcit, apoi depozitează pătrunjelul într-un recipient etanș, la loc răcoros și uscat. Astfel, vei avea pătrunjel aromat timp de câteva luni.
 
Spor la gătit și poftă bună să ai!

Anna Casian-Musteață