Beneficiile consumului de gutui

La sfârșitul toamnei, gutuile se găsesc din plin, fapt ce ne motivează să le consumăm mai des. Având numeroase efecte pozitive  pentru organismul nostru, gutuile sunt  sursă importantă de vitamina A, B, C, săruri minerale, fibre și carbohidranți. Secretele Gospodinei îți spune care sunt beneficiile consumului de gutui, care nu ar trebui să lipsească de pe masa ta!

  • Având un conținut ridicat de glucide, potasiu, fosfor, magneziu si fier, gutuile întăresc  sistemul imunitar ajutându-l să lupte contra virozelor respiratorii.
  • Dacă bei o jumătate de pahar de suc  proaspăt de gutui, de trei ori pe zi, vei trata insuficiența pancreatică, iar pentru stimularea funcției hepatice, va trebui să ții o cură de o lună cu nectar proaspăt de gutui.
  • Nici coaja gutuielor nu trebuie aruncată. Aceasta conține substanțe antivirale care inhibă dezvoltarea microorganismelor ce declanșează hepatita A, B și C.
  • De asemenea, consumul de gutuie va îmbunătăți digestia, ameliorând diareea și hemoroizii. Pentru tratarea constipației se recomandă consumul a câte un pahar de suc de gutui, pe când diareea poate fi tratată cu infuzie din frunze de gutui.
  • Dacă suferi de anemie, se recomandă gutuile macerate, alături de tratamentul medicamentos.
Tu cât de des consumi gutui?

Anna Casian-Musteață