Cum să cureți corect aspiratorul. Și tu faci aceste greșeli!

Atunci când faci curățenie în locuință, cu siguranță folosești aspiratorul. Există însă unele greșeli pe care le faci, micșorând utilitatea acestuia. Secretele Gospodinei îți spune cum să folosești corect aspiratorul și ce trebuie să faci pentru a avea o casă curată, fără praf.

Curăță aspiratorul regulat
Nu doar locuința ta trebuie curățată și dezinfectată, ci și aspiratorul, căci un aspirator curat înseamnă mai mult aer curat și mai puțin praf în casă. Astfel, înainte sau după utilizare, ai grijă să golești sacul aspiratorului, care va funcționa mult mai bine.

Curăță filtrul aspiratorului
Orice aspirator are un filtru la evacuarea aerului, care trebuie și el curățat periodic. Uneori chiar trebuie spălat sau chiar înlocuit, pentru a evacua un aer cât mai curat și fără praf.

Curăță bine peria și celelalte accesorii
Pentru a desfunda furtunul și alte zone ale aspiratorului, folosește o bucată de sârmă, iar cu o soluție din apă și oțet, șterge bine toate zonele. De asemenea, dupa fiecare folosire, curăță bine toate periile aspiratorului, cât și exteriorul acestuia, folosind apă și oțet. Ai însă grijă ca aspiratorul să nu fie conectat la energia electrică.

Tu cum ai grijă de aspirator?

Anna Casian-Musteață